Förändringarnas tid!

 


Min sambo har jobbat på samma jobb i över nio år. De senaste åren har hans chef kränkt, hotat honom och ljugit för honom och flera andra anstälda. Min sambo har gett så mycket av sig själv till det där jobbet att han crahsat! Han har klivit upp kl 04 för att åka till jobbet kl 05 för att hinna till jobbet kl 07. Från att han lämnat hushållet och fram till han kommit hem kl 18:00 (normal tid) så har han burit tunga kläder fyllda med sten- och betångdamm. Här om året bröt svår eksem ut på honom och den har kommit och gått och han har ätit penicilinkurer, smörjt med kortison, ätit kortison, ätit piller mot klåda och annat, fått badbehandling fått solbehandling. Allt detta och det som varit innan plus barn med autismspektrumtillstånd har gjort honom trött, mycket mycket trött! Men han har jobbat på trots det i den mån han orkat, motivationen har väl inte varit på topp.

Han har sökt jobb vid sidan av i den mån han orkat men inte ens där har han funnit motivation. Här före jul så kom det ut ett jobb som vi bestämde att han skulle söka. Mitt inre bara skrek att det va rätt jobb för honom. Men av någon anledning som glömdes det av och tiden för ansökningen löpte ut. Han har inte velat säga upp sig utan nytt jobb men vi har önskat och bett om att hans chef ska säga upp honom.

I Torsdags hände det! Han blev uppsagd och bedd att dra åt helvete (och med helvetet så tror jag knappast att chefen menade att ska tillbaka tillbaka till jobbet hahah).
Vi va två lyckliga själar här hemma som i ett rus! Av nån "lustig" anledning bad jag sambon att kolla vad arbetsförmedlingen har att erbjuda en dag som denna OCH TRO PÅ FASIKEN att den första annons som dyker upp va den vi missade där före jul! Det här va meningen! Men nu vart det bråttom att snabbt skriva ett kort men personligt brev och söka jobbet! Under flera dagar har det ringts och ordnats med papper. Han har varit på arbetsintervju, samtalat med facket, möte med arbetsförmedlingen och vet ni vad!? Idag fick han tacka JA! På fredag går han introduktion och på Måndag börjar han jobbet!

Det här blir en STOR omställning för oss!
Det kommer inte bli lätt någonstans men vi är redo att anta utmaningen! Min magkänsla är så himla stark och jag visste att jobbet va hans innan ansökningen ens va inskickad! Jag har aldrig i hela mitt liv varit så här säker på något!
Första utmaningen blir ekonomin! Vi ska klara oss på flera tusen mindre i månaden.
Andra utmaningen blir att vi ska vänja oss att han kommer hem i en väldigt bekväm tid! Han kommer jobba 06:30-13:30 och han har knappt 30 minuters avstånd till jobbet! Han har missat så mycket av barnens uppväxt genom att för det mesta ha jobbat så sjukt knasig tider med många timmars pendlande. Nu är det slut med det!

Med tanke på vad han har fått utstå under så många år så tycker jag att det är VÄRT att få mindre i inkomst mot att han får ett lugnare jobb och kommer hem tidigare. Jag är dessutom själv sjukskriven och allt kämpande med barnen, deras diagnoser och deras diagnoser i skolan och resurser osv har alltid legat i endast mina händer. Jag har gått själv på möten kors och tvärs under flera års tid och det har liksom gjort att mitt tillstånd, min hälsa, knappast blivit till det bättre. Jag har varit ett vrak, nu senast både mot barnen och sambon, för jag orkar knappt hålla näsan över vattenytan!

Jag tror att det här är räddningen för vår familj! Min vision med den här bloggen har dessutom varit att vi ska minska på våra utgifter, minska på inköp. minska på prylar/kläder hemma, minska på gifter i vardagen så denna utmaning kommer verkligen i rätt tid! Det måste vara menat att ske _just nu_! Bloggen är tänkt att vara min plats där jag peppar mig själv till en hälsosammare framtid! En blogg där jag redovisar främst för mig själv och noterar alla mål vi når!
 
Idag har vi varit på vår andra dag med autismutbildning och det är spännande, lärorikt och tar en hel del på krafterna!